Bliv klog på vin

Hvorfor skal jeg drikke dansk vin?

Dansk vin er i fremgang, og den danske vinproduktion er tredoblet i løbet af de seneste seks år. Men kan dansk vin konkurrere med de udenlandske vine?

Det er over tyve år siden, at de første danske vingårde blev etableret. Siden har flere hundrede vingårde set dagens lys i Danmark, og de findes i alle størrelser. Hvor nogle holder sig til et par hundrede vinstokke, så er den største – Dyrehøj Vingård – nu på 55.000 vinstokke. Og især i løbet af de seneste år er der sket en tydelig udvikling af den danske vinproduktion, hvor det ikke længere er nok at have det som hobby men bliver til en professionel forretning.

Af samme grund er det heller ikke overraskende, at den danske vinproduktion ifølge Danmarks Statistik er tredoblet i løbet af de seneste seks år.

Her hos Tusen Vin har det fra start været vores mål at producere velsmagende dansk vin på økologiske druer. Vi mener, at dansk vin har mange fordele.

Stort samarbejdsprojekt med Københavns Universitet

Vi har sammen med Københavns Universitet modtaget 3,5 millioner kroner i støtte til at afprøve forskellige metoder til at bekæmpe svampesygdomme i økologiske vinmarker.

Der er ikke mange økologiske vingårde i Danmark endnu, men vi tror, at det vil ændre sig de kommende år. I Danmark har vi ret strikse krav til økologisk vindyrkning i forhold til andre europæiske lande, og det kan derfor være svært at bekæmpe svampesygdomme i vinstokkene.

Vi håber dog på at give danske økologiske vingårde bedre vilkår fremover, da vi har indgået et fireårigt samarbejde med Københavns Universitet (KU) med støtte fra Landbrugsstyrelsen. Her skal vi afprøve forskellige metoder, der forhåbentlig kan forbedre bekæmpelse af svampesygdomme i økologiske vinmarker.