Vin & cider

Vin

Hos Tusen Vin laver vi nordisk vin med fokus på de mousserende typer. Vi bruger nye druesorter, der giver vine med nye og spændende smagsoplevelser, som passer godt til det nordiske køkken.

Vinen bliver produceret i vores eget vineri på vingården, så druerne blot skal transporteres få hundrede meter. Det kan ikke blive mere lokalt.

Vores første rigtige vinhøst var i efteråret 2023, hvor udbyttet var meget højt. Høsten har vi omsat til en række hvidvine og en rosévin.

Økologisk hvidvin lavet på Solaris druer

Fjordglimt er en frisk og frugtig hvidvin lavet på Solaris druer og lagret på ståltanke vinteren over.

Smager af - citrus, pære og grapefrugt

Nyd den - til kylling og sommersalater

Servér den - ved 8-10 grader.

Fjordglimt

Økologisk fadlageret hvidvin lavet på Solaris druer

Sol er en cremet og nuanceret hvidvin lavet på Solaris druer, lagret på fransk egetræsfad.

Smager af - pære, grapefrugt og ristede hasselnødder

Nyd den - til kylling eller letkrydret svinekød

Servér den - ved 8-10 grader.

Sol

Økologisk hvidvin lavet på Muscaris og Solaris druer

Engblomst er en frisk og floral hvidvin som har en skøn duft af engblomster. Hvidvinen er tør og har gæret ‘sur lie’.

Smager af - muskat, litchi og roser

Nyd den - som aperitif eller til friske og let sødlige frugtdesserter

Servér den - ved 8-10 grader.

Engblomst

Økologisk rosévin lavet på Cabernet cantor og Solaris druer

Morgengry er en frugtig og tør rosévin. Den smukke granatrøde farve er kommet allerede under presningen af klaserne.

Smager af - jordbær og hindbær

Nyd den - som aperitif eller til milde grillretter

Servér den - ved 8-10 grader.

Morgengry

Mousserende vin lavet på Solaris og Souvignier gris druer

Fjordgus er en tør, mousserende vin (Brut), der er lavet på Champagne-metoden. Vinen har gæret på flaske i 12 måneder.

Smager af - passionsfrugt og lime

Nyd den - som aperitif eller til fisk og skaldyr

Servér den - ved 8-10 grader.

Fjordgus

Cider lavet på Holsteiner Cox æbler

Holsteiner Cox cider er en frugtig og tør cider. Cider er lavet på Champagne-metoden.

Smager af - friske æbler

Nyd den - som aperitif eller til letkrydret kylling

Servér den - ved 8-10 grader.

Cider

Æblebrændevin lavet på Rød aroma æbler

Æblegnist er en ung æblebrændevin med en frisk æblearoma som giver en ‘gnist’ i munden. Æblerne har undergået en gæringsproces til cider, hvorefter cideren er destilleret.

Smager af - friske æbler

Nyd den - til smørrebrød

Servér den - ved 15 grader.

Æblegnist

Æblebrændevin lavet på Rød aroma æbler

Æbleglød er en æblebrændevin med en moden æblearoma som giver en ‘glød’ i munden. Æblerne har undergået en gæringsproces til cider, hvorefter cideren er destilleret. Æbleglød er derefter lagret på små 50 liter egefæde i minimum 5 måneder.

Smager af - søde æbler med et strejf af vanilje

Nyd den - alene eller til chocoladedesserter

Servér den - ved 15 grader.

Æbleglød